ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ- ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ- EΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η FRONTEX

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ-
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η FRONTEX

Η πολιτική των κλειστών συνόρων και της παρεμπόδισης των προσφύγων να περάσουν στην Ευρώπη όχι μόνο συνεχίζεται αλλά κλιμακώνεται. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει το ελεύθερο στον Νατοϊκό στρατό και την FRONTEX να περιπολούν το αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα , να έχουν τον έλεγχο και συνεπώς την δικαιοδοσία να πνίγουν πρόσφυγες και μετανάστες στο αιγαίο. Στην πραγματικότητα βλέπουμε την ρατσιστική κατρακύλα της κυβέρνησης που ακόμα μια φορά συμβιβάζεται στους εκβιασμούς της Ε.Ε. για έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν και είναι έτοιμη να υλοποιήσει τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για την καταστολή των προσφυγικών ροών. Καμμένος – Τσίπρας προσχωρούν στην δημιουργία 7 στρατοπέδων συγκέντρωσης τόσο στα νησιά του Αιγαίου όσο και σε περιοχές όπως στο Σχιστό και στη Σίνδο, μέχρι τις 15 Φλεβάρη.


Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η δημιουργία των Hot Spot είναι ανθρωπιστική ευαισθησία , αφού μιλάει για « κέντρα φιλοξενίας», ενώ στη πραγματικότητα τα στρατόπεδα αυτά θα λειτουργούν ως κέντρα κράτησης, διαλογής και απελάσεων, όπως ήδη έχει συμφωνηθεί με την Ε.Ε. Οι δηλώσεις περί ανθρωπιστικής ευαισθησίας είναι υποκριτικές καθώς την ίδια στιγμή 5000 πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, αφού δεν τους επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα , ενώ δεν γίνεται καμία προσπάθεια , από το κράτος , κάλυψης των αναγκών τους όπως η σίτιση , η στέγαση και η παροχή ιατρικής βοήθειας.


Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες δεν υπάρχουν μόνο στα ελληνικά σύνορα . Ίδιες και χειρότερες συνθήκες βλέπουμε να επικρατούν στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας , όπου ο Ερντογάν κλείνει τα σύνορα και εγκλωβίζει 50.000 πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες , στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά , που εγκαταλείπουν το εμπόλεμο Χαλέπι. Η Ε.Ε. με τη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης , για να εξασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της Ευρώπης Φρούριο εντείνουν τις συνεργασίες με τον Ερντογάν και τον χρηματοδοτούν με 3 δις με αντάλλαγμα τη δημιουργία στρατοπέδων για 2 εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών.

Είναι αισχρό από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης να χρησιμοποιεί σαν πεδίο διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος το προσφυγικό ζήτημα. Για να πετύχει ελάφρυνση στο ελληνικό χρέος συνεχίζει μία πολιτική που πνίγει καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου . Μόνο μέσα στο 2016 , σε ενάμιση μήνα δηλαδή , οι πνιγμοί μεταναστών στις ελληνικές θάλασσες έφτασαν τους 376 . Αυτές οι πολιτικές αφήνουν απροστάτευτους τους πρόσφυγες , ειδικά των ορφανών παιδιών και είναι υπεύθυνες για την εξαφάνιση των 10.000 παιδιών και την απάνθρωπη εκμετάλλευση τους από νέα κυκλώματα δουλεμπορίας.


Οι πολιτικές των κλειστών συνόρων στρώνουν τον δρόμο στις ακροδεξιές- ισλαμοφοβικές οργανώσεις και στους φασιστές. Οι χρυσαυγίτες μέσω «επιτροπών κατοίκων» προσπάθησαν να οργανώσουν στο Σχιστό ρατσιστική φασιστοσύναξη ενάντια στους πρόσφυγες, και παρόλη τη στήριξη της ΕΛΑΣ δε κατάφεραν να συγκεντρωθούν παρά λίγες δεκάδες μελών της Χ.Α., την ώρα που εκατοντάδες αντιρατσιστές και αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν εκεί φωνάζοντας «Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά- Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Το ισλαμοφοβικό-φασιστικό κίνημα Πεγκίντα, που πρωτοεμφανίστηκε το 2014 στη Γερμανία κάλεσε στις 6/2 «διεθνή μέρα αντίστασης στους πρόσφυγες», που στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Απ’το Άμστερνταμ, μέχρι το Δουβλίνο και το Λίντζ, μαζικές αντιδιαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν που δεν άφησαν το πεγκίντα να χύσει το ρατσιστικό του δηλητήριο, ενώ μάλιστα στο Δουβλίνο ούτε η αστυνομία δε κατάφερε να προστατεύσει τους λιγοστούς φασίστες που έτρεχαν να κρυφτούν στα μαγαζιά.


Αυτό που χρειαζόμαστε, δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων- μεταναστών, στρατό, αστυνομία και καταστολή στα σύνορα, αλλά ισχυρές δομές αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους φτωχούς. Οι κοινοί αγώνες των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των κοινοτήτων προσφύγων και μεταναστών σε κάθε πόλη και γειτονιά ενάντια στο άνοιγμα των κέντρων ρατσισμού που ανοίγει η κυβέρνηση, μπορούν να στρώσουν το δρόμο για να είναι καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι φασίστες ανεπιθύμητοι από παντού. Ταυτόχρονα, έχουμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να ανοίξουν τα σύνορα, να γκρεμιστούν οι φράχτες σε όλη την Ευρώπη να κερδίσουμε ίσα δικαιώματα, άσυλο και νομιμοποίηση, δουλειά για όλους πρόσφυγες και μετανάστες.

RESISTANCE EAAK

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε