ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η δαπ-νδφκ για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τον καθεστωτικό της ρόλο, την αντιδραστική της φύση μέσα στο πανεπιστήμιο και τη στήριξή της στο μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ που μαζί με την εγχώρια αστική τάξη συγκροτούν το μνημονιακό μπλοκ, ένα μπλοκ που επιτίθεται όσο πιο βίαια μπορεί στις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες ανάγκες.

Τελευταία επίθεση η σχεδόν επιβολή μιας νέας συμφωνίας-μνημόνιο που οδήγησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με όλο αυτό το μαύρο μέτωπο να τρομοκρατεί και να εκφοβίζει τον κόσμο με όλες του τις δυνάμεις να ψηφίσει «ναι» στο νέο μνημόνιο και την επιβολή μέτρων λιτότητας.

Στο skai.gr(το μαγαζάκι του Αλαφούζου, ΜΜΕ μνημονίων και μαύρου μετώπου) ανέβηκε μια ανακοίνωση 135 συλλόγων που «στηρίζουν» το «ναι». Μέσα σε αυτούς και ο ΣΦΙΓ. Ο πρόεδρος του ΣΦΙΓ, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, θεώρησε ότι μπορεί να εκφράσει τη θέση του συλλόγου μας πάνω στο δημοψήφισμα και «υπέγραψε» ότι ο ΣΦΙΓ στηρίζει το «ναι» στο δημοψήφισμα. Δε θυμόμαστε η απόφαση αυτή να πέρασε από κάποια μαζική-συλλογική-δημοκρατική διαδικασία. Δε θυμόμαστε να έγινε Γενική Συνέλευση γι’ αυτό. Δε θυμόμαστε να έγινε καν Διοικητικό Συμβούλιο γι’ αυτό το ζήτημα. Είμαστε σίγουροι για τη θέση της δαπ στο δημοψήφισμα γιατί αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα που θα προκύψει για τους δαπίτες από την υποτίμηση ενός ενδεχόμενου εθνικού νομίσματος στο θέρετρο του Μπάνσκο. Ο σύλλογος όμως δε σκέφτεται με δαπίτικες λογικές. Ο σύλλογος συνεδριάζει μέσα από τις δημοκρατικές του διαδικάσιες. Ο σύλλογός μας είναι αγωνιστικός και το έχει δείξει στο παρελθόν ότι δεν αποτελείται από μνημονιακά ζόμπι και δουλικούς κανίβαλους(με εξαίρεση τους δαπίτες). Θέλουμε ο σύλλογός μας να πιστεύει σε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, σε μια Ελλάδα ρήξης με ΕΕ και ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών του κεφαλαίου. Σε ένα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο επαρκώς χρηματοδοτούμενο.

Η δαπ αν και έχοντας χάσει αυτοδυναμία και γενικά δυναμική νομίζει ότι ακόμα ο σύλλογός μας είναι τσιφλίκι της και μπορεί να τον καπελώνει όποτε θέλει. Πιστή σε αυτή την πολιτική μέλη της-«εκπρόσωποι» του συλλόγου πήραν μέρος σε εκλογές για την ανάδειξη καθηγητή στον τομέα της κλινικής της Παθολογίας με το σύλλογο να το μαθαίνει ένα χρόνο μετά. Επιπλέον, όριζε «εκπροσώπους» με αντιδημοκρατικές διαδικασίες, εν αγνοία του συλλόγου, σε τομείς και τμήμα με τη σφραγίδα που για 6 μήνες είχε κρυμμένη-κλεμμένη από το σύλλογο.

Συνάδελφοι, η δαπ-νδφκ είναι η διαπλοκή μέσα στο πανεπιστήμιο. Είναι η παράταξη του Άδωνη των κλειστών νοσοκομείων. Είναι η παράταξη των μνημονίων του Σαμαρά και της ΕΕ. Είναι η παράταξη των κομπρεμί με την καθηγητική αυθαιρεσία. Είναι το «Μένουμε Ευρώπη» στα πανεπιστήμια, οι υμνητές του νεοφιλελευθερισμού και της Μπολόνια και της κατάργησης της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ στις μνημονιακές πολιτικές και την ΕΕ. 
Τη Δευτέρα λέμε ΟΧΙ στο μαύρο μέτωπο ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ-εθνικό κεφάλαιο. 
Τη Δευτέρα λέμε ΟΧΙ στη δαπ-νδφκ. 
Παλεύουμε για την κάλυψη των εργατικών-λαϊκών-νεολαιίστικων αναγκών. 
 Καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το καπέλωμα στο ζήτημα του δημοψηφίσματος. Καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το ζήτημα των κλινικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε