OΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΙΓ, ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4, 2μμ ΑΙΘ. Α ΕΤΟΥΣ

1η Μάη ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια
Ενάντια στην Ευρώπη της λιτότητας, του πολέμου και του ρατσισμού 

Η 1η Μαΐου μια μέρα επανάστασης και όχι ανάπαυσης! Από την απεργία των εργατών στο Σικάγο το 1886 έως και σήμερα η Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα η οποία τιμά τους αγώνες των εργατών σε όλο τον κόσμο. Είναι μια μέρα που δεν ορίστηκε από τους καυχησιάρηδες εκπροσώπους των θεσμών που κρατούν την εργατιά σε υποτέλεια. Μια μέρα στην οποία οι εργάτες κάνουν τους δικούς τους νόμους κι έχουν τη δύναμη να τους εφαρμόσουν, όλα αυτά χωρίς τη συγκατάθεση, την έγκριση αυτών που καταπιέζουν και κυβερνούν. Μια μέρα κατά την οποία με τεράστια δύναμη, η ενότητα της στρατιάς των εργαζομένων παρατάσσεται κατά των δυνάμεων που σήμερα εξουσιάζουν τα πεπρωμένα των λαών όλων των εθνών. Μια μέρα διαμαρτυρίας ενάντια στη καταπίεση και την τυραννία, ενάντια στην ανισότητα και την εκμετάλλευση.

Σήμερα, οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό δίνουν στην Εργατική Πρωτομαγιά μια ιδιαίτερη σημασία. Αποτελεί την πρώτη μαζική απεργιακή κινητοποίηση μετά τις εκλογές που έρχεται να απαντήσει στην επιλογή της “ηρωικής διαπραγμάτευσης” και του συμβιβασμού που έχει επιλέξει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Η συγκυβέρνηση ,έχοντας πλήρως αποδεχτεί το πλαίσιο της ΕΕ για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και για αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας , έρχεται σήμερα να «πετάξει» τα αποθεματικά των οργανισμών στη μ’ αυτή τρύπα του χρέους. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτά τα χρήματα δήθεν θα τοποθετηθούν σε ομόλογα του δημοσίου. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεσμεύονται όλα τα χρήματα που υπάρχουν, χρήματα του ελληνικού λαού, για να μπορεί η κυβέρνηση να αποπληρώνει τα χρέη στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τους διεθνείς τοκογλύφους, με την ελπίδα ότι παρακάτω θα της δώσουν κάποια δόση οι "εταίροι". Αντί δηλαδή τα χρήματα να δοθούν σε κοινωνικές ανάγκες και να γίνουν δουλειές για τους ανέργους στην χώρα του 1,5 εκ. ανέργων, αντί να γίνουν σχολεία και νοσοκομεία, θα πάνε σταδιακά στην Τράπεζα της Ελλάδος και να περιμένουν εκεί.

Χέρι-χέρι με αυτές τις ‘’μεταρρυθμίσεις’’ έρχεται η αναγγελία του νέου Πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο αυτό «ακουμπά» ορισμένα μεν ,ελάχιστα δε προβλήματα των σχολών. Οι ελαφρύνσεις που δίνει υπήρξαν δυναμικά αιτήματα του φοιτητικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα (πχ διαγραφές φοιτητών) και δε χαρίστηκαν από την κυβέρνηση αλλά και κερδήθηκαν από τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως αφήνει άθικτα θεμελιώδη προβλήματα των φοιτητών και των ιδρυμάτων όπως είναι η υποχρηματοδότηση , η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών, το άσυλο και συνεχίζει να προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα Πανεπιστήμια. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους με απεργίες και καταλήψεις είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλλει πως τα πανεπιστήμια μας θα λειτουργούν για τις ανάγκες μας και δε θα θυσιαστούν στο βωμό του χρέους.

Η προεκλογική και μετεκλογική ρητορεία της κυβέρνησης για την υπεράσπιση του άσυλου δε θυμίζει σε τίποτα την πρακτική που ακλούθησε στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ και στη Νομική με την αστυνομοκρατία και την καταπάτηση του Άσυλου να φέρνει μνήμες κυβέρνησης ΝΔ-Πασοκτζού αλληλέγγυες καταλήψεις στον αγώνα των απεργών πείνας για κατάργηση των φυλάκων τύπου Γ και για θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα των κρατουμένων ,αν και διαφωνούμε με τον τρόπο με τον όποιο έγιναν καθώς δεν υπήρχε εμπλοκή συλλόγων, κατάφεραν εν μέρει να κερδίσουν. Ωστόσο από πολύ νωρίς η κυβέρνηση επιστράτευση την ακατάσχετη προπαγάνδα και την κρατική καταστολή με τα ΜΑΤ να αποκλείουν το χώρο της κατάληψης και τελικά να εισβάλλουν σε αυτόν καταπατώντας χυδαία το πανεπιστημιακό άσυλο με την επικρότηση δεξιάς και κεφαλαίου. Το λόγο για το άσυλο τον έχουν οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων, και όχι οι πρυτάνεις, τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς. Ο χώρος του πανεπιστημίου αποτελεί κοιτίδα και ορμητήριο αγώνων για την υπεράσπισή του απέναντι στις πολιτικές του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, και σε οποιαδήποτε κυβέρνηση κινείται σε αυτά τα πλαίσια, που οδηγούν το λαό και τη νεολαία στην εξαθλίωση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Την ιδία στιγμή οι δολοφονίες των 1000 μεταναστών στη Μεσόγειο από την Ευρώπη-φρούριο δε μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια, μας εξοργίζουν. Άνθρωποι που τους ξεσπίτωσε ένα αδηφάγο σύστημα με τις «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» στην υπανάπτυκτη Αφρική και Μέση Ανατολή. Άνθρωποι που τους έστειλε το ίδιο σύστημα στις προηγμένες πολιτείες του για να τους ρουφήξει κι εκεί το αίμα, ελαφρώς πιο πολιτισμένα. Άνθρωποι που τους βούλιαξε πάλι το ίδιο σύστημα γιατί οι ανεπτυγμένες και δημοκρατικές Ευρωπαϊκές πολιτείες πρέπει να προστατεύονται από τους «επικίνδυνους, ολόχρωμους, αλλόθρησκους και ρυπαρούς γείτονες». Η πάλη απέναντι στη ρατσιστική υστερία, την ισλαμοφοβία ,τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της σημαίνει πως απαιτούμε εδώ και τώρα τη νομιμοποίηση των μεταναστών , την κατάργηση της FRONTEX, το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τη διακοπή των πολέμων στη μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Να χορηγηθεί άμεσα άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου. Οι μετανάστες δεν είναι εχθροί μας αλλά ταξικά μας αδέλφια και μαζί τους πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή αυτού του συστήματος της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας.

Δεμένη με την αντιρατσιστική πάλη είναι και αυτή ενάντια στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Στις 20 Απρίλη ξεκίνησε η δίκη των ναζιστών στις φυλακές του Κορυδαλλού που πολιορκήθηκαν από χιλιάδες αντιφασίστες, εργαζόμενους, μετανάστες, φοιτητές. Τα συνδικάτα, οι φίλοι και οι γονείς του Παύλου Φύσσα, οι Αιγύπτιοι ψαράδες, το ΠΑΜΕ και όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί έστειλαν το μήνυμα πως αυτή η δίκη θα γίνει βήμα για να λογοδοτήσουν οι φονιάδες των ταγμάτων εφόδου για τα εγκλήματα τους, και πως δε θα αφήσουμε τη ΧΑ να παριστάνει το νόμιμο πολιτικό κόμμα που τάχα είναι ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα, ενώ ξέρουμε πως τη στηρίζουν μεγαλοεργολάβοι και εφοπλιστές για να τσακίζει τα συνδικάτα και τους εργάτες. Το αντιφασιστικό κίνημα που δίνει τη μάχη να τους απομονώσει από τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, τις σχολές και όπου εμφανίζονται θα συνεχίσει να είναι στους δρόμους και ενόψει της δίκης της ΧΑ, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να καθορίσουμε πως οι εγκληματίες-δολοφόνοι-νεοναζί δε θα πέσουν στα μαλακά. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους δικαστικούς θεσμούς πως θα τους καταδικάσουν για την εγκληματική τους δράση, που ήδη έδειξαν πόσο προσπαθούν να κρατήσουν τη δίκη αυτή μακριά απ'τη δημοσιότητα και να την υποβαθμίσουν με την επιλογή να γίνει στις φυλακές του Κορυδαλλού. Στις 7 Μάη που συνεχίζεται η δίκη οι αντιφασίστες θα είναι ξανά εκεί, μαζί με το αίτημα η διαδικασία να συνεχιστεί στο εφετείο, και όχι στις φυλακές σε μια δίκη κεκλεισμένων θυρών.

Όλη αυτή η κατάσταση συνιστά το σκηνικό πάνω στο όποιο θα χτίσουμε τον αγώνα μας όλο το υπόλοιπο διάστημα με αφετηρία την Εργατική Πρωτομαγιά. Ενάντια στους εκβιασμούς των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων και αφεντικών. Ενάντια στους νεοναζί και το ρατσισμό της Ευρώπης φρούριο. Ενάντια σε κάθε είδους συμβιβασμό που αναπόφευκτα οδηγεί στη νέα συμφωνία Μνημόνιο τον Ιούνιο, το φοιτητικό και εργατικό κίνημα έχει να απαντήσει με μονομερής διαγραφή του χρέους (το οποίο δημιουργήθηκε από τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες και όχι από το λαό) ,αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε. και κρατικοποίηση τραπεζών στη βάση του εργατικού ελέγχου πού είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την αξιοποίηση των χρημάτων προς το συμφέρων των εργαζομένων.

Δε δίνουμε καμία περίοδο χάριτος! Τώρα πρέπει μέσα από τους συλλόγους μας και τις μαζικές τους διαδικασίες να στείλουμε μήνυμα ότι το φοιτητικό κίνημα δεν συμβιβάζεται, δεν ενσωματώνεται, δεν σωπαίνει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4 2 μμ
ΑΙΘΟΥΣΑ Α’ ΕΤΟΥΣ 

 Resistance EAAK

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε