Η "ανεξάρτητη" ΔΑΠ...

Ένα μίνι αφιέρωμα(από τον περασμένο Απρίλη) στην διακηρυγμένη ανεξαρτησία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...

Αφορμή για το παρόν post ήταν η δημοσιοποίηση του φετινού προεκλογικού βίντεο της ΔΑΠ, πριν λίγες ώρες.



Τώρα που απολαύσαμε την απαράμιλλη αισθητική και παραγωγική συλλογιστική του βίντεο, ας σταθούμε σε μερικές λίγο δυσδιάκριτες λεπτομέρειες, οι οποίες κατά τη γνώμη μας αξίζουν λίγη προσοχή ως χαρακτηριστικότατες του ποιόν της ΔΑΠ...

Ως πηγή θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά και μόνο το παραπάνω βίντεο, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από το ίδιο το προεκλογικό υλικό της ΔΑΠάρας, καθώς ακόμα και με τόσο "δύσκολο" υλικό μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια σειρά σημαντικά συμπεράσματα.

Κοντολογίς, επειδή μπορούμε.

Ξεκινάμε λοιπόν, με το ζήτημα προτάσεων, οι οποίες εμφανίζονται στο 01:06 [μας πιάσατε, οι κακόβουλες υποσημειώσεις δικές μας (ή της ιστορίας...)]


Και δημιουργείται η εύλογη απορία: πώς γίνεται να είναι πάντοτε μπροστά από τις εξελίξεις στην παιδεία οι προτάσεις της ΔΑΠ; Μην είναι χαρακτήρες από την "Επιστροφή στο μέλλον"; Μην είναι μάντηδες; Μην είναι χαρτορίχτρες; Μην έχουν τάχατες πολιτικές ικανότητες;

Όχι αγαπητοί αναγνώστες. Η απάντηση είναι πολύ απλούστερη και τίμια. Επειδή μας αρέσει να καταφεύγουμε στο "Newton's Flaming Laser Sword" (πολύ κοφτερότερο από το ξυράφι του Όκαμ), προχωράμε λίγο πίσω, περίπου στο 00:37 του βίντεο για να δούμε το εξής:


Μα θα πει κάποιος, πώς γίνεται η "ανεξάρτητη" ΔΑΠ να "συμμετέχει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τη(ν) τριτοβάθμια εκπαίδευση";

Ή ακόμα καλύτερα, μπορεί να πει πως η ΔΑΠ συμμετέχει ως η ανυποχώρητη δύναμη που χάρη στην "ανεξαρτησία" της θα κάνει σκληρές και ανηλεείς διαπραγματεύσεις.

Ωραία. Γουστάρουμε.

Γι αυτό πηγαίνουμε λίγο μετά, στο 00:46, στο οποίο βρίσκουμε ένα άρθρο για το οποίο προφανώς η ΔΑΠ νιώθει βαθιά υπερήφανη, για να το προβάλλει με αυτόν τον τρόπο στο προεκλογικό της υλικό. Ως συνήθως, κάνετε click στην εικόνα για να μεγενθύνετε το άρθρο που κατονομάζει σαφέστατα τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως τη "Νεολαία της κυβερνητικής παράταξης" και "Νεολαία της ΝΔ":

Πιστεύει κανείς ακόμα πως ο ίδιος, ή οποιοσδήποτε γνωστός του, μπορεί να ψηφίσει ΔΑΠ θεωρώντας πως στηρίζει τα συμφέροντα των φοιτητών; Πιστεύοντας πως πρόκειται για μια κατ' οποιονδήποτε τρόπο "ανεξάρτητη" δύναμη, που κάνει πολιτική στοχεύοντας στο "καλό του φοιτητή"; Πιστεύοντας πως πρόκειται για μια αμιγώς "φοιτητική" ψήφο, ή πως ψηφίζοντάς τη δείχνει πως δεν πέφτει θύμα εκμετάλλευσης κάποιου "κακού κόμματος";

Ε, λοιπόν, ακόμα και γι αυτόν, η ίδια η ΔΑΠ έχει φροντίσει να συμπεριλάβει στο βίντεό της μια αποστομωτική απάντηση, στο 00:31: Άλλο ένα άρθρο για το οποίο ένιωσε τόσο περήφανη που το περιέλαβε στο προεκλογικό της υλικό:

Και για να μην υπάρχει καμμία απολύτως παρανόηση, επαναλαμβάνουμε τα επίμαχα σημεία του άρθρου (τα οποία είναι σχεδόν το σύνολο της ουσίας της σελίδας που εμφανίζεται στο βίντεο):

Δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές και λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η Ν.Δ. επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού, (σ)τη νεολαία. [...] ο γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ., κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε "η μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει ότι οι προτάσεις της Ν.Δ. βρίσκουν απήχηση στους νέους" [...] ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τόνισε "Σήμερα οι φοιτητές επιβραβεύουν με την ψήφο τους στα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ"

Τέρμα τα δίφραγκα:

Την επόμενη των φοιτητικών εκλογών, η ΔΑΠ θα καταθέσει κάθε μία ψήφο που πήρε στη Νέα Δημοκρατία και κατ' επέκταση στην τρικομματική κυβέρνηση που μας κάνει τη ζωή κόλαση καθημερινά. Κάθε ένας που θα βρεθεί πίσω από το παραβάν την Τετάρτη, με αυτό το κριτήριο πρέπει να την κρίνει και να πράξει αναλόγως.


YΓ: Και επειδή δεν μπορούμε να αντισταθούμε, ας απολαύσουμε λίγο από τη δαπίτικη "άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου της χώρας"




Αναδημοσίευση από: http://antinomiaeaaknomikis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_14.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε