ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων περνάει από εξωτερική αξιολόγηση από την Τρίτη 25/6 εώς και την Πέμπτη 27/6. Πρόκειται για μία διάταξη του νόμου-πλαίσιο απέναντι στον οποίο το φοιτητικό κίνημα έχει δώσει τεράστιες μάχες για την ανατροπή του. Μία ομάδα από «εμπειρογνώμονες» από το εξωτερικό θα αξιολογήσουν την «ποιότητα» του Τμήματός μας. Αυτοί οι εμπειρογνώμονες επιλέγονται από την Α.ΔΙ.Π. (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση) η οποία είναι ορισμένη από το Υπ. Παιδείας. Πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει στόχο τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αξιολόγηση που έγινε στο γειτονικό Β.Ε.Τ. όπου πήρε μία πολύ θετική αξιολόγηση με το παράδοξο ότι αυτή η σχολή δεν έχει καν κτήριο! Καταλαβαίνουμε ότι μία «αξιολόγηση» που αδιαφορεί για το αν υπάρχουν εγκαταστάσεις και υποδομές για τις σπουδές μας σε καμία περίπτωση δεν έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των σπουδών μας όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά και το φερέφωνό τους στις σχολές ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τα κριτήρια της αξιολόγησης δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων αλλά υπηρετούν το πανεπιστήμιο του Μνημονίου και της αγοράς. Δηλαδή: χαμηλή αξιολόγηση=υποχρηματοδότηση-υποβάθμιση-συγχώνευση ενώ καλή αξιολόγηση=ευκαιρία να μπουν εταιρείες με χρηματοδοτήσεις και ανταλλάγματα από μία σχολή που θα τους βγάζει κέρδη. Πέρα από την εξέταση σε εργαστήρια, κλινικές, πρόγραμμα σπουδών κλπ οι αξιολογητές θα συναντηθούν και με φοιτητές. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει καμία πρόσκληση στο επίσημο όργανο των φοιτητών- το Φοιτητικό Σύλλογο-. Υποθέτουμε θέλουν να συναντήσουν τα «δικά» τους παιδιά (βλέπε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) όπως έγινε και τόσους μήνες στην Επιτροπή Σπουδών όπου ο συνάδελφος της ΔΑΠ «εκπροσωπούσε» το Σύλλογο για τις πολύ σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών χωρίς φυσικά να το ξέρει ο Σύλλογος. 

 Η κυβέρνηση του Σαμαρά μετά τις δέκα μέρες της ΕΡΤ κρέμεται από μία κλωστή δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι ενδιαφέρεται για το «καλό» των πανεπιστημίων ή οποιουδήποτε άλλου κοινωνικού αγαθού. Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται λογικό να διδασκόμαστε ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ π.χ. Ανατομία+άτλαντας. Οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων υπό το νέο υπουργό Υγείας ΄Αδωνις-Μπουμπούκος, το κλείσιμο της ΕΡΤ, το χτύπημα στη δημόσια παιδεία όλων των βαθμίδων κλπ έχουν ένα κοινό στόχο: να συνεχίσει να πληρώνεται ένα χρέος για να διασωθούν ντόπιες και ξένες τράπεζες και λοιπές επιχειρησεις. Απέναντι σε αυτές τις προσπάθειες προτάσσουμε ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία των αναγκών της εργατικής τάξης και της κοινωνίας. Η ΕΡΤ αποδεικνύει στην πράξη τι σημαίνει «Εργατικός Έλεγχος» και «ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ». Αυτό το παράδειγμα θέλουμε να απλώσουμε και στις σχολές μας αλλά και σε όλες τις πτυχές τις κοινωνίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ) την ΠΕΜΠΤΗ 27/6, 11πμ-12:40μμ στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε