«Ονόματα και διευθύνσεις» ζητάει η δικαιοσύνη

Με ειδοποίησή της προς τις αρχές του ιδρύματος η ειρηνοδίκης Ιωαννίνων, η οποία αναπληρώνει τον πταισματοδίκη, από τις 22 Αυγούστου, ζητάει τα στοιχεία των προέδρων των συλλόγων, λέγοντας μάλιστα ό,τι με την απόφαση των συλλόγων να προσκαλέσουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε εκδηλώσεις ματαίωσης των εκλογών, κάλεσαν σε απείθεια «όλα τα μέλη ΔΕΠ, εργαζόμενους και φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».
Η κλήση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς δεν ήταν σύνηθες γενικά να ζητούνται με αυτό τον τρόπο, από δικαστικές αρχές, τα προσωπικά στοιχεία των συνδικαλιστών μετά από κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται ότι τις συγκεντρώσεις για τη ματαίωση των εκλογών κάλεσαν με αποφάσεις τους οι σύλλογοι των πανεπιστημιακών καθηγητών, των εργαζόμενων του ιδρύματος και οι φοιτητικοί σύλλογοι κάποιων τμημάτων, μετά από αποφάσεις είτε γενικών συνελεύσεων, είτε διοικητικών συμβουλίων, κατά πλειοψηφία, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή.
Μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν το προηγούμενο χειμώνα έρευνα για τις ματαιώσεις των εκλογών. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων κάλεσε και την οργανωτική επιτροπή των εκλογών στα Γιάννενα, πρόεδρος της οποίας είναι ο τέως πρύτανης Γιάννης Γεροθανάσης. Ονόματα συνδικαλιστών, όπως για παράδειγμα του προέδρου του συλλόγου ΔΕΠ και του συλλόγου εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εμφανίστηκαν σε αναφορές της αστυνομίας, σχετικές με τα γεγονότα στα Γιάννενα και σε άλλα πανεπιστήμια όπως της Θεσσαλίας.
Τώρα, η διαδικασία έχει φτάσει στην αναζήτηση του ονοματεπωνύμου των προέδρων των συλλόγων, οι οποίοι πήραν απόφαση ματαίωσης των εκλογών, καθώς επίσης και της διεύθυνσης κατοικίας τους, σε μια διαδικασία που δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι στοχοποιεί πρόσωπα και συνδικαλιστική δράση, ανεξάρτητα αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά πλειοψηφία.
Οι εκλογές αναβλήθηκαν τρεις φορές συνολικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τελικά «πάγωσαν» κατόπιν, όταν άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τώρα, οι πρυτανικές αρχές θα πρέπει να κάνουν τις εκλογές μέχρι το τέλος της χρονιάς. 
Πηγή: http://agon.gr/news/117/ARTICLE/18363/2012-09-01.html#.UEHXUYSjoFU.blogger

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε