STOP ACTA!

Στις 16 Δεκεμβρίου 2011 κατέβηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η συμφωνία για την ψήφιση της ACTA εν μέσω μιας διαδικασίας που είχε ως θέματα την αλιεία και τη γεωργία. Η ACTA είναι μια  εμπορική συμφωνία εναντίον της πλαστογραφίας η οποία αφορά τις 27 χώρες της Ε.Ε. και μια σειρά από άλλα κράτη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την δημιουργία της παγκόσμιας προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.
Η συμφωνία αυτή είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεχνάσματα της εποχής μας για να μπορούν πλέον ελεύθερα και χωρίς καθυστερήσεις να νομοθετούν οι ελίτ στην πλάτη των λαών, αφού η συμφωνία αυτή χρησιμοποιείται για την παράκαμψη του διαλόγου για το εκάστοτε θέμα στις εμπλεκόμενες χώρες και δίνει αποφασιστικές και νομοθετικές δυνάμεις στους εταιρικούς μετόχους πάσης φύσεως πνευματικών δικαιωμάτων.
Όσον αφορά δηλαδή στο διαδίκτυο, οι πάροχοι υπηρεσιών θα μπορούν να κρίνουν κατά βούληση ποιος ιστοχώρος καταπατάει ή μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τα πνευματικά δικαιώματα. Έτσι, θα βρεθούν στο στόχαστρο τους αναρίθμητα site τα οποία χωρίς δεύτερη σκέψη θα κλείνουν. Είναι φανερό πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να στηθεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παρακολούθησης που θα ελέγχει μαζικά τόσο τους διαχειριστές όσο και τους χρήστες των διαδικτυακών χώρων. Μιλάμε λοιπόν για την πιο έκδηλη και χυδαία καταπάτηση των ιδιωτικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Η ACTA δεν αφορά μόνο το διαδίκτυο όμως και έτσι το πρόβλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερο όταν πρόκειται για τομείς όπως τα γενοσημα φάρμακα και οι σπόροι γεωργιας. Εδω τα μεγάλα λόμπι της φαρμακοβιομηχανίας αποφάσισαν πως τα τελωνεία των χωρών θα μπορούν άμεσα να κατάσχουν τέτοια προϊόντα μόλις τα εντοπίσουν. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για χώρες του Τρίτου Κόσμου, και όχι μόνο, που ελέω των μεγάλων συμφερόντων δε θα έχουν φαρμακευτική και διατροφική κάλυψη.
Είναι προφανές ότι μια τέτοια συμφωνία λειτουργεί τόσο για την οικονομική όσο και για την ιδεολογική υποδούλωση όλων των λαών στο φόντο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης Έννοιες όπως η ελευθέρια του λόγου και της διακίνησης ιδεών στο διαδίκτυο, που στο παρελθόν έχουν αποτελέσει τον πυροκροτητή εξεγέρσεων και αντιδράσεων τόσο στον Αραβικό κόσμο όσο και σε άλλες χώρες, καταλύονται εν μια νυκτί χωρίς καν να γίνεται διάλογος στο εσωτερικό των χωρών Ήδη οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ έχουν στηρίξει την ψήφιση της ACTA χωρίς να λογοδοτήσουν σε κανέναν. Το διαβρωμένο πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας έχει δείξει την πλήρη εναρμόνισή του με τα μεγάλα σαλόνια με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο.
Είναι χρέος μας λοιπόν να αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε συμφωνία-έκτρωμα καταπατάει τις ελευθερίες μας και υποβαθμίζει την αξιοπρέπεια μας. Η ACTA πρέπει να μείνει στα χαρτιά των μεγαλοεταιρειών και να σταματήσει άμεσα όπου έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της. 
http://www.youtube.com/watch?v=63JyXmu0fqM&feature=player_embedded 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε