25 Μάρτη μετατρέπουμε τις παρελάσεις σε μαζικές διαδηλώσεις!



ούτε εθνικός-ούτε θρησκευτικός, ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός

25η Μαρτίου 2012 και οι εξέδρες των επισήμων θα στηθούν άλλη μια φορά για τον εορτασμό της “εθνικής” μας επετείου. Φέτος όμως ο κόσμος δεν θα γιορτάσει το κλίμα της εθνικής ενότητας και ανάτασης που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κυβέρνηση και ΜΜΕ, αλλά θα διαδηλώσει απέναντι στην κυβέρνηση και την τοπική πολιτκή ηγεσία. Η 25η Μαρτίου θα είναι άλλη μια μαζική διαμαρτυρία της πληττόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.



Η κυβέρνηση λοιπόν έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων παρελάσεων (28η Οκτωβρίου και 21η Φεβρουαρίου στα Γιάννενα) που μετατράπηκαν σε μαζικές διαμαρτυρίες , καλλιεργεί ακόμη μια φορά έντονο κλίμα τρομοκρατίας και επικείμενης καταστολής. Παράλληλα, εδώ και μια εβδομάδα η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι το καλύτερο για τη σωτηρία της χώρας είναι η σύμπνοια με το κλίμα της εθνικής ενότητας και συννενόησης. Να συνεννοηθούμε όμως με ποιους; Με αυτούς που έφτασαν το κατώτατο μισθό 500 ευρώ, με αυτούς που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, με αυτούς που υποβαθμίζουν τη δημόσια παιδεία και υγεία ή με αυτούς που χρεοκοπούν τα ασφαλιστικά ταμεία; Η απάντηση του κινήματος ακούγεται στους δρόμους και συμπυκνώνεται στο σύνθημα: “Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ, ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ”

Ταυτόχρονα όμως με τη διαμαρτυρία ενάντια στην αντικοινωνική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στοχοποιέιται και ο ίδιος ο θεσμός της παρέλασης. Το θεσμό αυτό, τον εμπνεύστηκε και τον επέβαλε η δικτατορία του Μεταξά, που είχε εντυπωσιαστεί από την ομοιομορφία της χιτλερικής νεολαίας. Ο κόσμος που κατεβαίνει στις παρελάσεις έχει την αίσθηση ότι συμμετέχει σε ένα πανηγύρι, αλλά ξεχνάει ότι το πανηγύρι αυτό γίνεται μπροστά σε όπλα που φτιάχτηκαν για να σκοτώνουν ανθρώπους. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας απουσιάζει από την παρέλαση. Τη θέση του έχει πάρει η εθνικιστική μονοπολιτισμικότητα. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταγγέλλουν το μιλιταριστικό θεσμό των μαθητικών παρελάσεων και απέχουν από αυτές. Καταγγέλλουν την προσπάθεια του κράτους να συνδέσει το σχολείο με τα εθνικιστικά και φιλοπόλεμα κηρύγματα του παρελθόντος.


Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να συμμετέχει στη μαζική διαμαρτυρία την Κυριακή 25 Μάρτη 11.00 στην Ακαδημία μαζί με τους εργαζομένους, τους άνεργους και τους μαθητές.Με σκοπό τη μετατροπή της παρέλασης σε μαζική διαδήλωση ενάντια σε όλα αυτά που μας καταστρέφουν το μέλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε