Δίωξη στον Κώστα Τουλγαρίδη, διότι δεν συνεμορφώθη!

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν

Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.
Ξεθάβοντας τις πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα τον κατηγορούν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια». Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστική δίωξη γιατί στο πρόσωπο του συνάδελφου Τουλγαρίδη Κώστα επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν κάθε αντίδραση απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων.
Η επιλογή των «παραπτωμάτων» και η «τεκμηρίωσή» τους όσο και η δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ΄ Αθήνας και του Μπάμπη Κόκλα, προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από το Υπ. Παιδείας και η λυσσασμένη στοχοποίηση της ΟΛΜΕ ως υπεύθυνη για την λαϊκή έκρηξη στις παρελάσεις, εντάσσονται στο ίδιο συντονισμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης.
Όταν το εργασιακό Νταχάου γίνεται νόμος, όταν κάθε δίχτυ προστασίας για εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα εξοβελίζεται, όταν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών καταπατούνται κατάφορα, όταν τα δικαιώματα καρατομούνται στη λαιμητόμο, τότε η σιδερένια μπότα των διώξεων θα προσπαθεί να λιώσει κάθε αντίδραση. Ειδικά σήμερα, όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός μας σηκώνουν τη σημαία της ανυπακοής, η αντιδραστική μετάλλαξη ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων, δε θα είναι εξαίρεση αλλά τρόπος άσκησης της πολιτικής από την εξουσία.
Ο Κ. Τουλγαρίδης καλείται σε απολογία γιατί, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων. Είναι φανερό ότι δε στοχεύουν στο πρόσωπό του. Η διοίκηση, σε διατεταγμένη αποστολή, με την πλήρη κάλυψη του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής Κουμέντου και της διευθύντριας Αν. Αττικής Ξυθάλη, επιδιώκουν μέσω της δίωξης αυτής να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους έτσι ώστε να επιβάλουν την πλήρη υποταγή.
Έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών μάνατζερ.
Επιχειρούν να εγκαινιάσουν την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, χουντικής έμπνευσης, για τη διοικητική αναδιάρθρωση, που έχουν έτοιμο προς ψήφιση. Επιδιώκουν να το εφαρμόσουν παραδειγματικά στην εκπαίδευση και να επιβάλουν τη μπότα της Νέας Τάξης στα σχολεία.
Τα σχέδια τους δε θα περάσουν - Η αποφασιστική συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τα ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης!
Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε σύλλογο εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, κάθε σωματείο, να υψώσουν τείχος απέναντι στις διώξεις και να εκδηλωθεί ένα πλατύ κύμα αλληλεγγύης. Να οργανώσουμε συγκέντρωση αντί για απολογία.
Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση!
Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε