Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια καλεί το «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή καλεί σήμερα στις 7 μμ η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» μαζί με άλλες αλληλέγγυες συλλογικότητες και οργανώσεις. Την ίδια στιγμή, Ισπανοί ακτιβιστές έχουν προβεί σε απεργία πείνας, ενώ την ελληνική απαγόρευση απόπλου καταδικάζουν ολοένα νέες αρχές και οργανώσεις.
Η πρωτοβουλία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ με το κάλεσμά της αυτό εκφράζει την αντίδρασή της στις πρόσφατες και συνεχιζόμενες πρακτικές των ελληνικών αρχών με στόχο να εμποδιστεί ο απόπλους των πλοίων του Στόλου που βρίσκονται ακινητοποιημένα στα ελληνικά λιμάνια.
Συγκεκριμένα, από τα πλοία του Στόλου, το Juliano ακόμα περιμένει το επίσημο έγγραφο από την Σιέρρα Λεόνε και παραμένει στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ την αντίδρασή τους στις ελληνικές πρακτικές εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Διεθνής Ένωση Λιμενεργατών, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 50.000 λιμενεργάτες στον κόσμο.
Καταδικάζοντας την ελληνική απαγόρευση για απόπλου προς τη Γάζα, η Ένωση καλεί ακόμη τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Καναδά να “σπάσουν τη σιωπή τους” και να μεσολαβήσουν προστατεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών τους.
Την ίδια στιγμή, μέλη της πρωτοβουλίας Rumbo a Gaza που έχουν καταλάβει από την περασμένη Τρίτη, την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει από χθες απεργία πείνας, η οποία θα συνεχιστεί έως ότου η κυβέρνηση της Ισπανίας δώσει οποιαδήποτε ένδειξη διαμεσολάβησης ώστε να απευθύνει το αίτημα το πλοίο της πρωτοβουλίας «Γκερνίκα», ακινητοποιημένο στην Κρήτη, να αποπλεύσει ελεύθερα στα νερά της Μεσογείου.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ληφθεί κατόπιν της σιωπής του Υπουργείου Εξωτερικών, παρόλη την σχετική καταγγελία του Rumbo a Gaza και οι ακτιβιστές που ξεκινούν αυτή την απεργία πείνας είναι Rafael Palacios, Elvira Souto, Anton Gómez-Reino, Ντιέγκο Cañamero, Miguel San Miguel και Mikel Zuloaga.
«Έχουμε λάβει μέσω του πρεσβευτή επίσημη ενημέρωση από το ανώτερο επίπεδο του Υπουργείου Εξωτερικών και Συνεργασίας η οποία μας ανακοινώνει την απόφαση να μην κάνουν καμία δημόσια δέσμευση σχετικά με την απελευθέρωση της «Γκερνίκα», τονίζουν οι Ισπανοί ακτιβιστές.
«Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την πρόθεσή μας να παραμείνουμε στην πρεσβεία και να ξεκινήσουμε απεργία πείνας από τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου μέχρι να δεσμευτεί το Υπουργείο Εξωτερικών να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση για την απελευθέρωση της «Γκερνίκα», καταλήγουν.

Αναδημοσίευση από tvxs

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε