Διοικητική ενοποίηση δεκάδων νοσοκομείων

Για τη διοικητική ενοποίηση δεκάδων νοσοκομείων ενημέρωσε τους διοικητές από όλη την Ελλάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα 131 νοσοκομεία της χώρας θα πάψουν να λειτουργούν με ισάριθμες διοικήσεις.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα διοικούνται στο εξής μόνο από 83 διοικήσεις, αλλά και ότι από τις 1900 κλινικές θα συγχωνευθούν οι 300. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πριν από 15 χρόνια στα νοσοκομεία υπήρχαν μόνο 950 κλινικές και μέσα σε αυτά τα χρόνια υπερδιπλασιάστηκαν.

«Χαλάμε τα "μαγαζια" που είχαν δημιουργηθεί, δεν πειράζει, Κάνουμε αυτό για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε κάποια νοσοκομεία», υπογράμμισε ενώπιον των διοικητών, αφήνοντας αιχμές κατά ορισμένων γιατρών που επι χρόνια χρησιμοποιούσαν τις κλινικές για να δέχονται δικούς τους ασθενείς.

Επιπλέον, τους ζήτησε να τηρούν τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων τους και να ελέγχουν τα στοιχεία των απολογισμών και εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά βέβαιος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης χρημάτων χωρίς λουκέτα σε νοσοκομεία και απολύσεις.

«Το πρόγραμμα πάει καλά», τόνισε ο κ. Λοβέρδρος και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι δαπάνες στην υγεία για το 2011 θα μειωθούν περισσότερο από 1,35 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, έχει αυξηθεί κατά 10% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία και για το λόγο αυτό, όπως είπε, αυτά πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικά όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον πολίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε