ΟΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΕΠ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Κυκλοφόρησε πρόσφατα σε Αθηναϊκά νοσοκομεία έγγραφο του διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνη με ημερομηνία 1-4-11 σύμφωνα με το οποίο οι μη νόμιμοι μετανάστες δικαιούνται περίθαλψη … μόνο στα ΤΕΠ (!!!) των νοσοκομείων.

Το ότι η πολιτική υγείας της χούντας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ και ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, το ξέραμε. Επίσης είναι γνωστός και ο ρόλος του κ. Μουσιώνη σαν «δεξί χέρι» του κ. Λοβέρδου και «άνθρωπος για τις βρώμικες δουλειές», με τον ίδιο τρόπο που ο κ. Λοβέρδος είναι «ο άνθρωπος για τις βρώμικες δουλειές» του κ. Γ.Α. Παπανδρέου. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος από μήνες όπου σταθεί και όπου βρεθεί χωρίς καμία τεκμηρίωση υποστηρίζει ότι «οι ορφανές δαπάνες των 150 εκ ετησίως οφείλονται στους λαθρομετανάστες», αν και κατ’ επανάληψη τού έχει εξηγηθεί τόσο από εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών όσο και από υπηρεσιακούς παράγοντες ότι αυτές οι «ορφανές» δαπάνες οφείλονται κυρίως στην ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ των διοικητικών υπευθύνων των νοσοκομείων να χρεώνουν σωστά τα νοσήλεια στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ανθρώπων που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας :

1) Tι ακριβώς συνιστά ο κ. Μουσιώνης, κάποιος μετανάστης συνάνθρωπός μας που προσκομίζεται στο ΤΕΠ με (π.χ.) οξεία σκωληκοειδίτιδα, διάτρηση πεπτικού έλκους, ρήξη σπληνός, οξύ επισκληρίδιο αιμάτωμα ή άλλη σοβαρή και άμεσα απειλητική για τη ζωή του οξεία πάθηση, ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ; Ως γνωστό, για να μεταφερθεί κάποιος από το ΤΕΠ στο χειρουργείο ή σε κλινική του νοσοκομείου χρειάζεται ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι βρίσκονται γιατροί τόσο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ που θα εφαρμόσουν κατά γράμμα τις … «εντολές» του κ. Μουσιώνη, τι θα γίνει αν επέμβει η δικαιοσύνη μετά το θάνατο του ασθενούς; Θα τους γλιτώσουν από τον εισαγγελέα ο κ. Μουσιώνης και ο κ. Λοβέρδος ;

2) Καλά, πριν λίγες μέρες μόλις δεν ήταν που ο κ. Μουσιώνης έχοντας αναλάβει -πάλι σαν «ράμπο» της κυβέρνησης- να κλείσει το μέτωπο της Υπατίας, πίεζε τους απεργούς πείνας ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ σε νοσοκομεία για να αδειάσει ο χώρος; Οι 300 αγωνιστές – απεργοί πείνας αν δεν κάνουμε λάθος ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ γιατί ακριβώς, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, είχαν γίνει «παράνομοι». Τότε γιατί σχιζόταν ο κ. Μουσιώνης ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ χρειαζόταν – δεν χρειαζόταν; Φυσικά επειδή τότε αυτό βόλευε πολιτικά την κυβέρνηση …
Από Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών - Α.Ρ.Σ.Ι., 22-4-11

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε