ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/10 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Μεγάλη νίκη στη σημερινή συνέλευση! Το κοινό πλαίσιο (ΕΑΑΚ, Αρ.Εν. Αγ. Κινήσεις) υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των φοιτητών. Ο σύλλογος καταδίκασε το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου και τα σχέδια της για να μετατρέψει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο του Μνημονίου και της κρίσης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα στην περίοδο της κρίσης χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και κόβει λεφτά από τους μισθούς και τις ανάγκες μας, την παιδεία, την υγεία κλπ. Δε θα τους αφήσουμε! Οργανώνουμε την απάντηση μας με συνελεύσεις- καταλήψεις- διαδηλώσεις.
Η σχολή θα είναι κατειλημένη την Πέμπτη 21/10 και διαδηλώνουμε την ίδια μέρα 12:00 από την Ακαδημία.
Ο σύλλογος καταδίκασε το νομοσχέδιο του Λοβέρδου για εξετάσεις στην εισαγωγή στην ειδικότητα.
Η ΔΑΠ προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει την συνέλευση μιλώντας για οτιδήποτε άλλο εκτός από το μνημόνιο, το νομοσχέδιο. Λες και οι φοιτητές ζουν στη γυάλα της σχολής τους.
Από την άλλη η ΠΑΣΠ παραδέχτηκε πόσο κακά είναι αυτά τα μέτρα αλλά κάλεσε το σύλλογο να κάνει υπομονή (!) και να κάνουμε συνελεύσεις που θα είναι απλά ενημερωτικές και όχι αποφασιστικού χαρακτήρα σχετικά με το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου.
Η στάση της ΠΚΣ ήταν απλά απαράδεχτη. Αφού πέρασε μια βδομάδα στην οποία μαζεύαμε υπογραφές για τη διεξαγωγή της Γ.Σ. όπου η ΠΚΣ δε μάζεψε καμία υπογραφή, μας ανακοίνωσαν στη συνέλευση ότι ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ! Έβαλαν σαν προϋπόθεση την ανασυγκρότηση του ΔΣ πριν γίνει γενική συνέλευση (!). Η τάχα μου έγνοια της ΠΚΣ για τα εκφυλισμένα όργανα θυμίζει σε πολλούς την τακτική τους και στις καταλήψεις του '6-'7 να μην κατεβαίνει σε κανένα πλαίσιο με κατάληψη, να διαδηλώνει μόνη της και να κάνει συντονιστικά επίσης μόνη της. Η τακτική τους είναι καταστροφική για το κίνημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε