όλες και όλοι στη γενική συνέλευση του ΣΦΙΓ, παρασκευή 4 δεκέμβρη 2μμ αιθ. α'έτους



Ώρα να μιλήσει το κίνημα !

Φέτος, στα 36 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι χιλιάδες φοιτητές, νεολαίοι και εργαζόμενοι που βγήκαν στους δρόμους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα ίδια τα Γιάνεννα και σε όλες τις άλλες πόλεις έστειλαν ένα ξεχωριστό, ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα: Η αλλαγή κυβέρνησης δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από τη σταθερή απόφασή μας - Δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι άλλοι καπιταλιστές. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς στην ανατροπή ακόμα και των χλωμών υποσχέσεων που άφηνε να εννοηθούν προεκλογικά, και υιοθετεί την πιο επιθετική ατζέντα σε όλα τα μέτωπα. Παράλληλα όμως, η μαχητική παρουσία των κινηματικών κομματιών στο δρόμο και σε όλους τους χώρους έχει βάλει φρένο σε πολλές από τις κεντρικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Παιδεία η Άννα Διαμαντοπούλου ανακάλεσε όλες τις άδειες των κολλεγίων όχι βέβαια από θέση αρχής, αλλά για να βάλουν «αξιοκρατικούς όρους» στην επιχειρηματική δράση τους στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, δεσμεύτηκαν για την κατάργηση της βάσης του 10, που αποτέλεσε αίτημα των μαθητικών αλλά και φοιτητικών κινητοποιήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η σύγκρουση με το υπουργείο Παιδείας θα συνεχιστεί για να παρθούν πίσω όλες οι αντιδραστικές αιχμές του νέου Νόμου Πλαίσιο, η Αξιολόγηση των ιδρυμάτων και για να απαιτήσουμε χρηματοδότηση για υποδομές.

Ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, το ίδιο σύστημα που όπλισε το χέρι του Κορκονέα, εκείνων που επιτέθηκαν στη Κ.Κούνεβα και σκότωναν μετανάστες στην Π.Ράλλη συνεχίζει να σκοτώνει, να βασανίζει και να τρομοκρατεί: Από τον Μοχάμεντ Καμράν, τον οικοδόμο Πακιστανό που δολοφόνησαν στο Α.Τ Νίκαιας με ηλεκτροσόκ και ξύλο, μέχρι την αστυνομοκρατία στην Αθήνα και τις 300 προσαγωγές στο συλλαλητήριο του Πολυτεχνείου, ο Χρυσοχοϊδης και το υπουργείο «προστασίας του πολίτη» έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το ξήλωμα της ρατσιστικής και αυταρχικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας . Μια μέρα πριν το τριήμερο του Πολυτεχνείου, πραξικοπηματικά οι πρυτάνεις έκαναν lock-out στις σχολές του κέντρου της Αθήνας και τοποθέτησαν διμοιρίες με ΜΑΤ απ’ έξω, ενώ παρέδωσαν και τα κλειδιά στους διοικητές τους! Πρέπει να δώσουμε σε τέτοια φαινόμενα την απάντηση που τους αξίζει. Ο αγώνας για την διασφάλιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, του Ασύλου και του δικαιώματος στη ζωή είναι κοινός για τους φοιτητές τους εργάτες και τους μετανάστες.

Στις 30 Νοέμβρη οι νοσοκομειακοί γιατροί κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εφημερειών, άμεση πρόσληψη 2500 γιατρών, κάλυψη των αναγκών στα υποστελεχωμένα τμήματα και ΕΚΑΒ, άυξηση των δαπανών στον προϋπολογισμό. Χρειάζεται να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους.

Την 1η Δεκέμβρη «υποδεχόμαστε» την σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Αθήνα, τους υπουργούς εξωτερικών των χωρών που με μια μεγάλη αντιπολεμική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Η ελληνική συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ βαθαίνει, και ήρθε η ώρα να ζητήσουμε, μαζί με το αντιπολεμικό κίνημα από όλες τις χώρε να αποσυρθούν τώρα όλα τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν.

Στον ένα χρόνο από την εξέγερση του Δεκέμβρη θέλουμε να βγούμε με το κίνημα στους δρόμους και τις σχολές που έκανε ολόκληρο τον κόσμο να έχει τα μάτια τους στραμμένα στην Ελλάδα πέρυσι. Με μεγάλες Γενικές Συνελεύσεις να πάρουμε αποφάσεις για 5ημερες καταλήψεις από τις 3-7 Δεκέμβρη. Να διαφυλάξουμε την έννοια του Ασύλου και να μην αφήσουμε τους πρυτάνεις να παρακάμψουν τις συλλογικές μας διαδικασίες και να βάζουν λουκέτα στις σχολές μας και την αστυνομία να τα φυλάει. Οι Δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν πάρει την πρωτοβουλία να καλέσουν απεργία στις 7 του Δεκέμβρη και μαζί με τα σχολεία τους να οργανώσουν μια μεγάλη πανεκπαιδευτική διαδήλωση. Οι φοιτητές αλλά και σύσσωμη η νεολαία πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να πλημμυρίσουμε όλες τις πόλεις.

Δεν είμαστε μόνοι μας! Οι φοιτητές στην Αυστρία, τη Γερμανία, αλλά και στις ΗΠΑ έχουν καταλάβει τις σχολές τους διαδηλώνουν και συγκρούονται με τη συνθήκη της Μπολόνιας την υποβάθμιση των υποδομών, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και η σταδιακή κατάργηση της δωρεάν δημόσιας τριτοβάθμιας παιδείας. Η έμπνευση γι’αυτούς είναι οι αγώνες που δώσαμε το 2006-2007, και αξίζει να σταθούμε αλληλέγγυοι πλάι τους με τα δικά μας αιτήματα για να γκρεμίσουμε την παιδεία της αγοράς σε Ευρώπη και Αμερική!

  • 6/12 Κυριακή 1 χρόνο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου διαδηλώνουμε 14:00 από τη Νομαρχία
  • 7/12 συντονιζόμαστε με δάσκαλους και καθηγητές για πανεκπαιδευτική απάντηση στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου διαδηλώνουμε 12:00 από την Ακαδημία
  • Κατάληψη της σχολής μας Παρασκευή 3/12- Τρίτη 8/12
  • Συντονισμός με υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους.

Resistance σχήμα της EAAK στην Ιατρική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε