ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Τα τελευταία 3 χρόνια οι φασίστες(Χρυσή Αυγή) με πρόφαση τον εορτασμό της αυτονομίας της βορείου Ηπείρου προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τη προκλητική παρουσία τους στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων καλώντας εκδηλώσεις μίσους και ρατσισμού. Έτσι και φέτος μέλη της Χρυσής Αυγής αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν μία «γιορτούλα» για το συγκεκριμένο θέμα. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν είχε ανακοινωθεί πουθενά (προφανώς φοβούμενοι την αντίδραση που θα προκαλούσε) υπήρξε άμεση αντίδραση από αγωνιστές-ριες αντιφασίστες-ριες ματαιώνοντας στη πράξη το σχέδιο των φασιστοειδών,με δυναμική σύγκρουση, αποδεικνύοντας ότι οι συγκεκριμένες φασιστικές αντιλήψεις δεν έχουν καμία θέση στη κοινωνία των Ιωαννίνων.

Αναμενόμενη ήταν η προκλητική στάση των δυνάμεων καταστολής οι οποίες φάνηκε ότι ήταν σε πλήρη συνεννόηση και συντονισμό με τους Χρυσαυγίτες διαλύοντας την αντιφασιστική συγκέντρωση με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Είναι σημαντικό να αναδειχθεί το γεγονός ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, που προφανώς είχαν προμηθευτεί από την αστυνομία. Επίσης προβληματική ήταν η στάση του νομάρχη Καχριμάνη ο οποίος σαν άλλος Πολύδωρας καθοδηγούσε τα ΜΑΤ για να «κάνουν τη δουλειά τους»!
Τόσο τα τοπικά ΜΜΕ όσο και πανελλαδικά διαστρέβλωσαν το θέμα παρουσιάζοντάς το ως μία συμπλοκή μεταξύ 2 «ακραίων» συμμοριών, αποκρύπτοντας είτε τα πραγματικά γεγονότα, είτε τη πολιτική διάσταση – σημασία αυτών.
Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, αποδυνάμωσης της ίδιας της κυβέρνησης και αμφισβήτηση της πολιτικής της, όπου η κοινωνική δυσαρέσκεια ολοένα και αυξάνεται, οι συγκεκριμένες ακροδεξιές – φασιστικές οργανώσεις εκμεταλλευόμενοι όλο αυτό το κλίμα, υιοθετούν λαϊκίστικα μέσα , εθνικιστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά πρότυπα προσπαθούν να καρπωθούν όλη αυτή τη δυσαρέσκεια. Είναι φανερή η προσπάθειά τους να μετατοπίσουν τα πραγματικά αίτια για την κατάσταση της κοινωνίας: καθιστώντας υπαίτιους τους μετανάστες, τα ανοιχτά σύνορα, «τις χαμένες πατρίδες», διασπώντας έτσι την εργατική τάξη και στηρίζοντας επί της ουσίας το σύστημα και τις πολιτικές επιταγές του. Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από τα «πατριωτικά - εθνικιστικά προσωπεία», δε κρύβεται τίποτα άλλο από νεοναζί, νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μεταξά.
Η όλη τους δράση έχει αρχίσει να κλιμακώνεται (βλ. επιθέσεις σε στέκια μεταναστών και καταλήψεις, συχνότερες εκδηλώσεις μίσους, δολοφονίες μεταναστών, πλήρης σύμπλευση και συμπλήρωση των αντιδραστικών τρομοκρατικών μέτρων για την καταστολή που προτάσσει η κυβέρνηση) και εν όψει ευρωεκλογών.
Ο φασισμός και οι ιδεολογίες που παράγει, αφορά ολόκληρη την κοινωνία (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, μετανάστες και κάθε είδους περιθωριοποιημένη/καταπιεσμένη ομάδα). Πρέπει να υπάρχει ουσιαστική και άμεση απάντηση από την πλευρά της κοινωνίας συνολικά, γιατί τελικά αναπνέει και αναπτύσσεται στην αδιαφορία μας!
Η απάντηση στο από δω και πέρα πρέπει να είναι μαζική και άμεση! Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να πάρουν θέση ενάντια σ’ αυτές τις παρακρατικές οργανώσεις.
Καλούμε σε αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 28/3 και ώρα 12 μεσ. από Νομαρχία.
ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Σχήματα Ιωαννίνων)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε