Οι κινητοποιήσεις στα Γιάννινα

Πορεία στα Γιάννενα

3 άτομα στο νοσοκομείο - δεν υπάρχουν συλλήψεις


Από πληροφορίες ξέρουμε πως υπάρχουν 3 άτομα στο νοσοκομείο. Ο ένας έχει χτυπήματα στο πρόσωπο (υπάρχουν μαρτυρίες πως δέχτηκε χτυπήματα από μπάτσους ενώ ήταν πεσμένος) και ο δεύτερος έχει ράμματα στο κεφάλι μετά από χτύπημα από γκλοπ.


Συγκεντρωτικα:

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.00 από το εργατικό κέντρο με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων-ομάδεων και φορεών της πόλης . Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν γύρω στα 500 άτομα. Η πορεία ανέβαινε την οδό Αβέρωφ. Κατά την διαδρομή έγιναν επιθέσεις σε τράπεζες και ΑΤΜ. Ακουστηκαν συνθηματα “καρφι και πρόκα…”, για τον Τεμπονέρα, στον δρομο να σπασουμε τον τρομο και αλλα. Μέχρι η πορεία να φτάσει στην αρχή της Αβέρωφ είχε ήδη χωριστεί σε 2 μπλοκ με απόσταση μεταξύ τους 10 μέτρα. Στο ύψος της μεραρχίας, επί της Δωδώνης έγινε σύγκρουση με πέτρες και οι μπάτσοι έριξαν τα πρώτα δακρυγόνα. Τα συνθηματα συνεχίζονταν και μέσα στα δακρυγόνα. Το μπροστινό μπλοκ υποχώρησε προς τα πίσω. Ο κόσμος έκανε αλυσίδες. Μετά από αυτό η πορεία συνέχισε να ανεβαίνει τη Δωδώνης. Γίνονταν επιθέσεις σε τράπεζες.Ωστόσο,κανένα μαγαζί κ κανένας απο τους περαστικούς δεν κινδύνεψε(ο στόχος άλλωστε δεν ήταν αυτός). Επί της Δωδώνης στο ύψος του Διεθνές, οι μπάτσοι έκαναν επίθεση στην πορεία με πολλά δακρυγόνα και ο κόσμος έτρεξε προς την νομαρχία. Όταν η πορεία έφτασε στην νομαρχία έγινε σύντομη προσπάθεια για επίθεση και συνέχισε να ανεβαίνει τη Δωδώνης. Στο ύψος του δικαστικού έγιναν υποτυπώδη οδοφράγματα στο τέλος της πορείας. Μετά ο κόσμος άρχισε να ανεβαίνει προς την ακαδημία. Στο ύψος της ακαδημίας, οι μπάτσοι έκαναν στυγνή επίθεση στην πορεία με χρήση χημικών. Πολύς κόσμος εκεί διαλύθηκε. Η υπόλοιπη πορεία συνεχίστηκε μέχρι την Δόμπολη, με λίγο κόσμο πλέον (περίπου 200 άτομα) υπο τη καταδίωξη των ΜΑΤ.Εκεί έγινε μικρή συνέλευση και αποφασίστηκε ο κόσμος να επιστρέψει στο κέντρο μέχρι την πλατεία Πάργης και εκεί η πορεία να διαλυθεί.Σ όλη την πόλη ακούγονταν συνθήματα όπως :

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ!

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ!


- Από 1431am: Στο κέντρο γίνεται χαμός, μεγάλη ρίψη χημικών, έχουν σπάσει σχεδόν όλες οι τράπεζες του κέντρου. Πεσμένοι διαδηλωτές στο έδαφος με αναπνευστικα προβλήματα. Η πορεία κατευθύνεται προς ακαδημία.


ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΔΕ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΥΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε