Πλαίσιο γενικής συνέλευσης
Εδώ πολυτεχνείο!
35 χρόνια μετά την εξέγερση του πολυτεχνείου και η προοπτική για ανατροπή του συστήματος που έμπαινε τότε είναι πιο επίκαιρη από ποτέ σήμερα. Το πολυτεχνείο δεν είναι επετειακό είναι πολιτικό! Διαδηλώνουμε με απεργίες και καταλήψεις αντικυβερνητικά, αντιπολεμικά, αντικαπιταλιστικά! Είναι η πρώτη διαδήλωση της χρονιάς μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που μπορεί πραγματικά να συντονίσει όλη την κοινωνία που αντιστέκεται. Τους απεργούς στα εργοστάσια που κλείνουν, στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις σχολές, τους δήμους, τα λιμάνια, τους φοιτητές και μαθητές.
Η μεγάλη εικόνα – η εικόνα της οικονομικής κρίσης
Η οικονομική κρίση συνεχίζει να εξαπλώνεται και να απειλεί όλες τις χώρες παγκοσμίως. Μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική κρίση σε σχέση με τις κρίσεις των προηγούμενων χρόνων και γι’ αυτό υπάρχουν δύο λόγοι. Ο πρώτος είναι ότι η κρίση έχει ξεκινήσει στην καρδιά του ίδιου του συστήματος, την Αμερική και από την άλλη εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και στον υπόλοιπο κόσμο. Η κρίση αυτή είναι πολύ βαθιά και αυτό καθορίζει και το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τη δικιά μας κυβέρνηση, την κυβέρνηση του Καραμανλή. Έχει φανεί ξεκάθαρα από τις επιλογές των κυβερνήσεων το ποιο ρόλο έχουνε μέσα σ’ αυτό το σύστημα. Ο ρόλος να στηρίζουν τις άρχουσες τάξεις σε μία χώρα. Το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να χαρίζει 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες.
Τι γίνεται με την παιδεία;
Η κυβέρνηση θέλει να περάσει την ιδιωτικοποίηση στα πανεπιστήμια άμεσα. Αυτό έχει να κάνει με το ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα αφεντικά χάνουν από τα κέρδη τους. Γι’ αυτό όλο και πιο σκληρά προσπαθούν να περάσουν αυτά τα μέτρα στην εκπαίδευση. Χρειάζεται να βγάλουν άμεσα κέρδη από κάπου που παλαιότερα δεν έβγαζαν. Τα πανεπιστήμια και γενικά η παιδεία είναι ένα φιλέτο για τα αφεντικά. Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εφαρμογή τμημάτων του νόμου-πλαισίου. Οι λίστες συγγραμμάτων είναι ένα τμήμα του νόμου. Γι’ αυτό δεν πρέπει να βλέπουμε το ζήτημα με τα βιβλία απομονωμένο, πρέπει να βλέπουμε συνολικά το νόμο-πλαίσιο. Επιπλέον με την αναγνώριση των ΚΕΣ κάνουν ένα βήμα παραπέρα για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσουμε άμεσα και συντονισμένα. Με καταλήψεις μαζί με τους καθηγητές μας που κάνουν απεργίες μπορούμε να νικήσουμε.
Γιατί θεωρούμε ότι οι καταλήψεις είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο πάλης αυτή τη στιγμή στα χέρια μας;
1. Αυτή τη μάχη, ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας δεν τη δίνουμε μόνοι μας. Την ίδια μάχη δίνουν οι φοιτητές στην Ιταλία, με μεγαλειώδεις καταλήψεις και διαδηλώσεις. Την προηγούμενη βδομάδα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Ρώμη είχε 1.000.000 διαδηλωτές, φοιτητές, καθηγητές, δασκάλους, μαθητές.
2. Αυτή είναι και η μοναδική απάντηση απέναντι στην οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση θέλει να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης εμείς και οι εργάτες, δεν θα το αφήσουμε να περάσει! Διεκδικούμε ότι τα λεφτά που δίνουν για τους τραπεζίτες και για τους εξοπλισμούς θα πάνε για τις δικές μας ανάγκες (παιδεία, υγεία, μισθοί, συντάξεις).
3. Είναι η μορφή πάλης που συνδέει τους φοιτητές με τους μαθητές που αυτή τη στιγμή κάνουν καταλήψεις στα σχολεία τους. Δεν πρέπει να τους απομονώσουμε. Επίσης μας συνδέει με το κομμάτι των εργαζομένων που κάνουνε κατάληψη στα εργοστάσιά τους μπλοκάροντας έτσι το κλείσιμο τους (εργαζόμενοι στη Siemens στη Θεσσαλονίκη, στα εργοστάσια του Λαναρά, οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ).
4. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε τη μάχη κεντρικά και συντονισμένα με όλες τις υπόλοιπες σχολές πανελλαδικά ενάντια στο νόμο-πλαίσιο, την ιδιωτικοποίηση.
5. Με τις καταλήψεις συντονιζόμαστε με τις απεργίες της ΠΟΣΔΕΠ που έχει προκηρύξει για 19-20/11, 25-26/11 με προοπτική κλιμάκωσης από την αρχή του Δεκεμβρίου. Αυτή τη μάχη χρειάζεται να τη δώσουμε όλοι μαζί και όχι απομονωμένα γιατί έτσι θα νικήσουμε. Θέλουμε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Αυτό σημαίνει ότι μαζί μας θέλουμε τους δασκάλους και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και αυτοί δίνουνε τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, για αυξήσεις στους μισθούς τους, για συνολική αύξηση των δαπανών για την παιδεία από το κράτος. Θέλουμε να συνδεθούνε με απεργίες μαζί μας.

Καλούμε σε:
• Κατάληψη της σχολής στις 17/11 και
• Συμμετοχή του συλλόγου στην πορεία για το πολυτεχνείο.
• Κατάληψη της σχολής στις 19 και 20 Νοέμβρη σε συντονισμό με την 48ωρη απεργία της ΠΟΣΔΕΠ
• Συμμετοχή του συλλόγου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους
• Παράσταση διαμαρτυρίας στη γραμματεία 18/11
• Νέα γενική συνέλευση Δευτέρα 24/11.



Σχήμα ιατρικής ‘Resistance’
Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Μάη -Δεν είναι αργία ,είναι απεργία. Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μπετόβεν: Άνθρωπος , συνθέτης και επαναστατης (Μέρος Α)

Η καταστροφή που μας απειλεί και πώς πρέπει να την καταπολεμήσουμε